Защо да изберем SSD

 

10 причини защо SSD дискове са по-добри от механичните дискове

Чували ли сте някога за условията, главата се удари или слепне? Още по-добре, имали ли сте някога някоя от тях?  Тези условия са само две от нещастни събития, свързани с механични дискове. Какво ще стане, ако дисковете не се въртят? Какво ще стане, ако имаше начин да създаде презаписваеми носители за съхранение по такъв начин, че да  нямат дискове, без вретена и без глави? Вие нямате  Solid state disks  без движещи се части. Solid state disks  (SSD) са за всички сървърни доставчици, SAN търговци, и производители на електроуреди. Защо? Не защото те са евтини - те не са. SSD дискове имат няколко предимства пред традиционните механични (въртящи) дискове. Ето 10 от най-често цитираните предимства на SSD дискове пред механични дискове.

 

1. Продължителност на живота

SSD дискове може да бъде скъпо, но те са добре си заслужават цената, когато разберете за техните предимства.

Механични предавки имат средна продължителност на живота от три до пет години. Много от тях не успяват дълго преди долния край на средното, и последните няколко извън горния край на средната. На три години, трябва сериозно да обмислят опресняване. На пет години, вие сте кънки на лед, толкова тънка, това е наистина само много студена вода. Освен това, SSD, средната продължителност на живота достига в продължение на десетилетия, въпреки че доверявайки се на 1000000-2000000 час SSD продължителност на вземания изглежда толкова нелепо, колкото 500000 часа твърденията на механични производители диск. Очакваме Вашите SSD дискове, за да продължи 2:58 пъти по-дълъг от механични задвижвания.

 

2. Изпълнение

Тъй като SSD дискове нямат движещи се части, за достъп до тях и да се потърси Часовете са много пъти по-бързо от тези на техните механични колеги. Механични устройства имат високо разрушаване скорости, но техните постоянни скорости са невзрачни, по стандартите на SSD. Въпреки това, пишат изпълнение не се различава значително между две * технологии. Затова, прочетете и достъп до изпълнението тежки натоварвания ще се възползват от SSD дискове, а натоварвания, които са запис интензивно ще направя, както и с по-евтините стандартни дискове.

 

3. Физически размер

Обикновено видите стандартните дискове в 3,5-инчов или 2.5 инчови формати, но SSD, малък форм-фактор две стъпки по-нататък с 1.0 инча и 1.8 инчови дискове. Тези по-малки размери позволяват на производителите да се изгради по-малки уреди, мобилни системи и ножове, които заемат много малко място. С багажник пространство на премия, това е много хубаво нещо.

 

4. Шоково съпротивление

SSD дискове са добър избор за мобилните системи, поради тяхната устойчивост на капки, натъртвания и G-сили. Тези сили не често действат на стандартния бетон и стомана центрове за данни, но какво да кажем за подвижни мобилни центрове за данни като тези, използвани от наземни военни сили, на борда на корабите, за въздухоплавателни средства, или в търговски изложения? Движението може да има опустошителни последици за механични задвижвания, особено по време на написването на събития. SSD дискове, след като отново няма движещи се части, които не са засегнати от мобилността и са подходящи за такова физическо насилие. SSD дискове може да издържи до 1500 г по време на операция или 25 пъти тази на стандартен диск.

 

5. Неизпълнение на задълженията

Всички механични или електрически уред може и ще се провали, но шансовете ви са по-големи за провал, когато тези части са в движение. Механични дискове не са особено стабилна и може да се провали по всяко време, като представител на един производител веднъж заяви, че "по всяко време между 15 секунди и 10 години." Докато SSD дискове не са достигнали нивото приемането на механични устройства, производителите изчисляват много ниски лихвени недостатъчност в сравнение със стандартна технология.

 

6. Защита на загуба на мощност

SSD дискове от корпоративен клас разчитат на тока схема за мониторинг на напрежението се промени. Ако напрежението падне под прага, вторично напрежение на задържане схема гарантира, че устройството има достатъчно мощност да спаси всички висящи пише на диска. Суперкондензатор, дискретна банка на кондензатори или батерия актове, тъй като това вторично напрежение на задържане, верига.

 

7. Консумация на енергия

SSD дискове привличат много малко енергия. Дори в пълен спринт, SSD дискове консумират около три вата или по-малко в сравнение с шест или повече вата по стандартни дискове. Въпреки това, най-впечатляващо е, че консумацията на енергия от пасивни устройства. SSD дискове глътка от 0,05 до 1,3 вата вата, докато техните невъздържани колеги крякане в размер на 4 вата или повече. Ще плащат повече за SSD, но в дългосрочен план за намаляване на разходите може да компенсира първоначалния шок стикер.

 

8. Разсейване на топлината

Всеки знае, топлината убива електронен изпълнение. Ето защо центровете за данни трябва да останат в тези мразовитите температури. SSD дискове значително намаляване на разсейването на топлината в сравнение с техните предене братовчеди. По-малко загуба на топлина означава по-ниски изисквания за охлаждане, което от своя страна означава намаляване на разходите. По-малко топлина, за да се отдалечат от чувствителна електроника означава също, че размера на климатика може да се свие с консумация на енергия. Механични предавки са отговорни за повече от 70% от топлината, генерирана от системата. Без тях, бихте могли да реализират значителни спестявания и по-дълготраен хардуер.

 

9. Hot Plug

Тя не може да ви изненада да знаете, че SSD дискове имат горещо включване и извадете способност. Въпреки това, тя може да ви изненада да знаете, че тъй като SSD дискове не трябва да се "върти", капацитетът им е на разположение веднага след плъг-ин. Въпреки че може да отнеме няколко секунди за вашата операционна система, за да разпознае устройството, няма да се наложи да изчакате чрез продължителен процес на откритие или дори по-дълъг рестартиране.

 

10. Шум

Ако някога сте се изправи в центъра за данни, вероятно сте забелязали, много високо ниво на шума. Представете си център за данни, изпълнен с SSD, вместо стандартните дискове. От звука на системата фенове, кабинет феновете и централна климатична система, центровете за данни става значително по-тих. Както е отбелязано в влизането на разсейване на топлина, феновете вероятно ще изпитат "даунсайзинг", както и и по-нататъшно намаляване на нивото на шума на околната среда.